KALÜ BELA KAVRAMI ÜZERiNE BiR iNCELEME - Özarslan, Selim (Fırat University, 2000)
Bir Kur'an ifadesi olan "kalı1 beli!" kavramı, Allah 'ın insanlara hitaben yönelttiği "Ben sizin Rabbiniz değil miyimr1 şeklindeki yine bir Kur'an sııaline veriln:iş bir cevap olarak karşımıza çıkmakiadır. İslfuni düşüncede önemli bir yer tutan bu kavram, tasavvuf edebiyatında da üstü kapalı bir ihtiyatla kullanılmış ve "elestü bezmf'2 ile meşhur olmuştur. Allah'la insanlar arasında geçen bu sözleşmeye İslfuni literatürde misak, ahid, bela abdi, bezm-i ezel, bezm-i elest verüz-i elest gibi çeşitli isimler verilmiştir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları