FUZZY SAYI DİZİLERİNDE GENELLEŞTİRİLMİŞ İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIK - TEMİZKAN, MURAT (Fırat Üniveristesi, 2025)
Beş bölümden oluşan çalışmanın ilk iki bölümünde konuyla ilgili kısa bir tarihçeden bahsedilmiş ve çalışmada kullanılan bazı temel kavramlara yer verilmiştir. Üçüncü bölümde fuzzy sayı dizileri için ?^m-genelleştirilmiş fark operatörü kullanılarak ?-dereceden ?_?^m-istatistiksel yakınsaklık ve ?-dereceden kuvvetli ?_(?,p)^m-toplanabilme tanımları verilmiş ve bunlar arasındaki bazı kapsama bağıntıları ifade edilmiştir. Dördüncü bölümde bir f modülüs fonksiyonu yardımıyla W_?^? (?^m,F,f,p) dizi kümesi tanımlanarak S_?^? (?^m,F) dizi kümesiyle arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Son bölüm olan beşinci bölümde çalışmanın sonuçları kısaca özetlenmiştir.

The first two sections of the five-chapter study provide a brief history of the subject and some basic concepts used in the study. In the third section, the definitions of ?_?^m-statistical convergence of order ? and strong ?_(?,p)^m-summability of order ? are given using the ?^m-generalized difference operator for fuzzy number sequences and some coverage relations between them are stated. In the fourth section, the sequence set W_?^? (?^m,F,f,p) is defined with the help of a modulus function f and its relations with the sequence set S_?^? (?^m,F) are examined. In the fifth section, the final section, the results of the study are briefly summarized.
Generalized statistical convergence in sequences of fuzzy numbers
Keywords: Matematik