Globalleşen Dünyada Bir Siyasal İkna Unsuru Olarak Vaatler (2 Kasım 2002 Türkiye Milletvakili Genel Seçimleri ile 2 Kasım 2004 ABD Başkanlık Seçimleri Karşılaştırmalı Örneğiyle) - Barut, Basri; Altındağ, C. Sinan (My University, 2005)
Siyasal ikna, demokratik toplumlarda siyasal iletişim alanının başlıca unsurlarından biridir. Bu süreçte, seçmen profiline ve gündemdeki sorunlara uygun siyasal mesajlar ye uygulanabilir vaatler üretmek, siyasi partilerin seçimleri kazanma şanslarım arttıran bir eylem olarak karşımıza çıkmakladır. Bu çalışmada, ikna kavramı ve siyasal ikna üzerinde durulduktan sonra, 3 Kasım 2002 Türkiye Milletvekili Genel Seçimleri öncesi, CHP-AKP ile 2 Kasım 2004 ABD Başkanlık Seçimleri öncesi, Demokrat ve Cumhuriyetçi Partilerin seçim vaatleri (içerik çözümlemesi yöntemiyle) incelenmiş, bu vaatlerin gündem sorunlarıyla olan paralellikleri / zıtlıkları araştırılmış ve vaatlerin gündem sorunlarına uygunbir şekilde yapılandırıldığı sonucuna varılmıştır.
Keywords: Seçimler; politika (siyaset); siyasi kampanyalar; propaganda faaliyetleri; ikna