Atık Sığır Fetuslarında Chlamydophila abortus’ un Mikrobiyolojik Kültür ve PZR ile Saptanması - Kılıç, Ayşe; Kalander, Hakan; Muz, Adile (My University, 2010)
Bu çalışmada abort yapan 47 sığıra ait fetusun doku örnekleri Chlamydophila abortus yönünden polimeraz zincir reaksiyonu (PZR) ve mikrobiyolojik kültür yöntemleriyle incelendi. 47 fetusun 3’ünde C.abortus DNA’sı saptandı. PZR pozitif örneklerin tümü kültür pozitifti.
Keywords: DNA; bakteriyel hastalıklar; polimeraz zincir reaksiyonu; sığır; yavru atma; dölüt; Chlamydophila abortus; saptama