BİNGÖL İLİ ADAKLI İLÇESİ HALK İNANIŞLARI - DURUMLU, ABDULGANİ (Fırat Üniveristesi, 2018)
"Bingöl İli Adaklı İlçesi Halk İnanışları" isimli tez çalışmamamız giriş kısmı hariç dört bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında; ilçenin tarihi, isminin kaynağı, coğrafi konumu, nüfusu, sosyal yapısı, eğitim ve ekonomik durumu hakkında bilgiler sunulmuştur. Birinci bölümde Adaklı ilçesinin doğum, ikinci bölümde evlenme, üçüncü bölümde ölüm ve dördüncü bölümde ziyaretlerle ilgili uygulamaları ve inanışları ile bunların dinler tarihi açısından değerlendirilmesi yapılmıştır. Tezimiz bibliyografya ve ekler kısmı ile sona ermiştir.

Our "Folk Wisdoms of Adaklı Province of Bingöl" thesis study consist of four sections excluding the introduction. Introduction will present information about the history of the province, source of the province's name, geographical location, educational and economical statuses. This thesis will review the beliefs and customs and evaluate these in the light of the history of religions. Birth, wedding, death and visiting beliefs and practices will be evaluated in first, second, third and fourth sections respectively. The research is ended with bibliography and additional parts.
Folk wisdoms of Adaklı province of Bingöl
Keywords: Din; Halk Bilimi (Folklor)