SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMINA İLİŞKİN TUTUM VE DÜŞÜNCELERİ - Yıldırım, Eyyup; Uğurlu, Fatih Mehmet; Gözüböyük, Kübra (My University, 2018)
Dünyada hızlı bir gelişim gösteren teknoloji, tüm alanlardaolmasının yanında, eğitim alanında da etkin bir şekilde kullanılmayabaşlanmıştır. Günümüzde bireyler, hem bir fert olarak gerçekkimlikleriyle, hem de bir dijital yurttaşlık olarak dijital kimlikleriyle varolmaktalar. Yaşadığımız çağ artık teknolojiyi tüm alanlarda ve en verimlişekilde kullanma devri. Özellikle eğitim, teknolojinin en çok kullanılmasıgereken alanlardan biri. Çünkü eğitimde teknoloji kullanımı anlamayıkolaylaştırıyor, pek çok konuyu somutlaştırıyor, bilgiye en hızlı şekildeulaşma imkânı sunuyor, geniş kitlelere ulaşarak dijital uçurumunazalmasını sağlıyor. Bu çalışmanın amacı, spor bilimleri fakültesindeöğrenim gören öğrencilerin eğitimde teknolojik araç-gereç kullanımınakarşı tutum ve düşüncelerini belirlemektir. Çalışmanın başlangıcındaöğrencilere Yavuz (2005) tarafından geliştirilen ‘’Teknoloji Tutum Ölçeği’’kullanılmıştır.Yapılan analizler sonucunda bölümler açısındanteknolojik yenilikleri etkin kullanma sıklığı spor yöneticiliği bölümöğrencilerinin rekreasyon bölüm öğrencilerine göre daha iyi olduğu tespitedilmiştir. Ayrıca “teknoloji kullanımı ile anlaşılmasında güçlük çekilenderslerin kavranması daha kolay hale gelecektir.” Sorusunda daantrenörlük bölümü ile rekreasyon bölümü öğrencileri arasında farklılıkgözlenmiştir. Medeni durum, cinsiyet ve yaş aralıkları açısından farklılıkgözlenmemiştir. Araştırma sonunda teknoloji tutum ölçek sorularınınöğrencilerin okuduğu bölümlere göre farklılık gösterdiği gözlenmiştir. Öğrencilerin öğretimde teknolojik materyalleri kullanmaları, öğrencilerintutum puanlarını olumlu yönde etkilediği belirlenmiştir.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Spor Bilimleri