NEO-LİBERALİZM, ESNEKLİK VE GÜVENCESİZLİK - İlhan, Süleyman (My University, 2019)
Güvencesizlik, kapsam ve derinlik itibariyle bütün dünyada hızlı bir yükseliş trendindedir. Sosyoekonomikhayata neo-liberalizmin hakim kılınması ve devletin iktisadi etkinlikler alanından büyük ölçüdeçekilmesi, iş/çalışma hayatının esneklik temelinde yapılandırılması, özel sermayenin küresel ölçekte akışkanlıkkazanması, sosyal refah devleti uygulamalarının minimuma indirilmesi vb. faktörlerin etkisiyle güvencesizlikküresel bir olgu/sorun haline gelmiştir. Bu çalışmada güvencesizliğin temel özelliklerine ve kimi sonuçlarınaodaklanılmaktadır.
Keywords: Sosyoloji; İktisat