Fırat Üniversitesi Merkez Kampüsü Karayosunu Florası (Elazığ-Türkiye) - Alataş, Mevlüt; Çambay, Zafer; Şahin, Harun (My University, 2024)
Bu çalışmada, Fırat Üniversitesi Merkez Kampüsünün Karayosunu Florası araştırılmıştır. 2021 ve 2023 yıllarının farklı vejetasyon dönemlerinde, araştırma alanından toplanan karayosunu örneklerinin teşhis edilmesi sonucunda 8 familya ve 19 cinse ait 37 takson tespit edilmiştir. Bu taksonlardan 11 tanesi Elazığ ili, 6 tanesi ise Henderson (1961) kareleme sistemine göre B9 karesi için yeni kayıttır. Takson sayısı bakımından en zengin familyalar Pottiaceae (17), Bryaceae (6) ve Orthotrichaceae (5)’dir. Ayrıca, floristik listedeki taksonların çoğunun; kserofit (kurak), fotofit (ışık seven) ve subnötrofit (yarı nötral) karakterde olduğu belirlenmiştir.
Keywords: Türkiye; Flora; Kampüs; Elazığ; Biyolojik Çeşitlilik; Briyofitler