KARAKEÇİLİ AĞZI (KIRIKKALE) İNCELEME-METİNLER-SÖZLÜK - YAVUZ, SERDAR (Fırat Üniveristesi, 2003)
YÜKSEK LİSANS TEZİ KARAKEÇİLİ AĞZI (KIRIKKALE) (İnceleme-Metinler-Sözlük) FIRAT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2003, Sayfa: 223 Bu çalışmada Siverek, Suruç, Viranşehir, Söğüt, Domaniç'te yaşayan Karakeçili aşiretlerinin kesişme noktasında bulunan Kırıkkale Karakeçililerinin dil yapısı fonetik, morfolojik yönden incelenmiştir. Çalışma İnceleme, Metinler ve Sözlük kısmından oluşmaktadır. İnceleme kısmında Kırıkkale Karakeçililerinin ağzı fonetik ve morfolojik bakımdan incelenmiştir. Metinler kısmında Karakeçili ilçesinde derlenen metinlere yer verilmiş, Sözlük kısmında da Kırıkkale Karakeçililerinin söz varlığı ortaya konulmuştur. Bu çalışma ile Türkiye Türkçesi ağızlarının önemli bir kolunu oluşturan Kırıkkale Karakeçililerinin ağzı Türk kültürünün hizmetine sunulmuştur. Anahtar Kelimeler: Karakeçili, Kırıkkale, ağız, fonetik, morfoloji
Dialect of Karakeçili (Kırıkkale) analysys-texts-dictionary
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı; Turkish Language and Literature