Hazar Gölü (Elazığ) Rotifer faunasının taksonomik yönden incelenmesi - Tellioğlu, Ayda; Şen, Dursun (My University, 2002)
Bu çalışmada, Elazığ Hazar Gölünün Rotifer faunası Nisan 1994-Mart 1996 tarihleri arasında taksonomik açıdan incelenmiştir. Bu çalışma sonunda Brachionidae (Brachionus plicatilis, Brachionus angularis, Brachionus quadridentatus, Brachionus calyciflorus, Notholca squamula, Notholca acuminata, Kellicottia longispina), Colurellidae (Colurella adriatica), Lecanidae (Lecane luna) Notommatidae (Cephalodella gibba), Gastropodidae (Ascomorpha saltans), Synchaetidae (Polyarthra dolichoptera, Synchaeta sp.), Filinidae (Filinia longiseta, Filinia terminalis) ve Hexarthridae (Hexarthrafennica) familyalarına ait 16 tür saptanmıştır.
Keywords: Fauna; Türkiye; taksonomi; tatlısu ekolojisi; Rotifera; Elazığ; Hazar Gölü