Sürekli Mıknatıslı Senkron Motorun Sayısal İşaret İşlemcisi ile Histerezis Akım Denetleyicili Alan Yönlendirme Kontrolünün Gerçekleştirilmesi - Ünal, Sencer; Özdemir, Mehmet (My University, 2015)
Bu makalede, sürekli mıknatıslı senkron motor (SMSM) un histerezis akım denetleyicili stator akısı alanyönlendirme kontrol yöntemi incelenmiştir. SMSM un alan yönlendirme kontrolüne ilişkin MATLAB/Simulinkbenzetim modeli ve deneysel uygulama düzeneği gerçekleştirilmiştir. Uygulama devresi dSPACE 1103denetleyici kart kullanılarak gerçek zamanlı olarak çalıştırılmıştır. SMSM benzetim modeli ve uygulama devresideğişik hız ve yük koşullarında çalıştırılarak gösterdiği performans incelenmiş ve elde edilen sonuçlarkarşılaştırmalı olarak verilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Mühendislik; Makine