LFSR Soru Girdisi İle PUF Tasarımının Gerçeklenmesi - Avaroğlu, Erdinç (Fırat University, 2017)
PUF’lar, tüm devre üretimi sırasındaki kontrol edilemeyen süreçlere dayalı olarak her bir yongaya özgü imza üreten tümdevre bileşenleridir. PUF tasarımları soru-cevap (challange-response) ilişkisine bağlıdır. Sisteme verilen sorulara bağlı olarak cevaplar üretilir. Üretilen cevapların rasgeliliği sisteme verilen sorulara bağlıdır. Cevapların rasgeliliğini arttırmak amacıyla makalede, LFSR’den üretilen sayılar PUF’un girişlerine soru olarak verilmiştir ve kaotik işaret verilerek üretilen cevaplar ile karşılaştırılmıştır. RO tabanlı PUF tasarımı FPGA ortamında gerçekleştirilmiştir. Elde edilen cevapların istatistiksel özellikleri incelenmiş olup sonuçlar verilmiştir.