iSLAM VE KiTAB-I MUKASDDESE AiT OLMAYAN RUHANiLiK - Fi1zgerald, Michael L. (Fırat University, 2000)
Son ve alemşümül bir din olan İslam'ın her hükmünün, her kavramının, her anlayışının iyi bilimnesi lazımdır. Ayrıca bütün dünyaya iyi tebliğ edilmelidir. Bunun içinde temel ve tek kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'in iyi bilimnesi lazımdır. Mevcut bilgilerle yetinmeyerek, İslam'ın her asra, her devre hitap etme özelliğini hatıriayarak tekrar tekrar çalışmalara girmekte fayda vardır. İlim ve tekniğin ilerlediği, haberleşmenin arttığı bir devirde İslami kültürün mahalli kalmasından ziyade, dünyadaki gelişmeleri takip etmek de kaçınılmaz bir gerçektir. Bu düşünceyle, ilinı hayatına bir katkı olsun diye bu makaleyi tercüme ettim.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları