KEBAN BARAJ GÖLÜ KEMALİYE BÖLGESİNDE YAŞAYAN BARBUS ESOCİNUS VE BARBUS XANTHOPTERUS'UN YAKALAMA ALETLERİ VE POPULASYONA ETKİLERİ - ORSAY, BÜLENT (Fırat Üniveristesi, 2001)
Yüksek Lisans Tezi KEBAN BARAJ GÖLÜ KEMALİYE BÖLGESİ'NDE YAŞAYAN Barbus esocinus VE Barbus xanthopterus''UN YAKALAMA ALETLERİ VE POPULASYONA ETKİLERİ Bülent ORSAY Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı 2001, Sayfa: 51 Bu çalışma, Man 2000 - Nisan 2001 tarihleri arasında Keban Baraj Gölü Kemaliye Bölgesi'nde yoğun olarak avlanan Barbus esocinus ve Barbus xanthopierus'un yakalama aletleri, bunların yapısı, populasyona etkileri ve çeşitli özelliklere göre verimlilik durumunu tespit için yapılmıştır. Çalışmada bölgede Barbus esocinus ve Barbus xanthopterus avcılığında kullanılan ağların multifilament yapılı galsama ağları olduğu, göze genişliklerinin 50 - 180 mm. donam faktörlerinin (E) ise 0,40 - 0,74 arasında değişim gösterdiği belirlenmiştir. Keban Baraj Gölü Kemaliye Bölgesi'nde Barbus esocinus ve Barbus xanthopierus'un 2000 - 2001 avlanma sezonunda toplam 1096 kg istihsal edildiği ve veriminin 0,41 kg / hektar olduğu saptanmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Balık avcılığı, galsama ağı, istihsal
The Fishing gear and their effect on barbus esocinus and barbus xanthopterus populations living in Kemaliye region of the Keban Dam Lake
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products