ŞEREFLİKOÇHİSAR İLÇESİNDEKİ YAYGIN HALK İNANIŞLARI VE BU İNANIŞLARDAKİ ESKİ TÜRK İNANCININ İZLERİ - GÜNAYDIN, KUDDUSİ (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi ŞEREFLİKOÇHİSAR İLÇESİNDEKİ YAYGIN HALK İNANIŞLARI VE BU İNANIŞLARI) AKİ ESKİ TÜRK İNANCININ İZLERİ Kuddusi GÜNAYDIN Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı Dinler Tarihi Bilim Dalı 2005, Sayfa: 82 "Şereflikoçhisar İlçesindeki Yaygın Halk İnanışları ve Bu İnanışlardaki Eski Türk İnancının İzleri" adlı çalışmamız, Giriş ve İki bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında ilçenin tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde, Şereflikoçhisar ilçesindeki Yaygın Halk İnanışları gözlem ve mülakat yoluyla araştırılmıştır. İkinci bölümde ise bu yaygın halk inanışlarının Eski Türk İnancıyla bağlantısı ortaya konmuştur. Bu çalışma sonuç, bibliyografya ve ekler kısmıyla sona ermektedir.

SUMMARY Master Thesis COMMAN PUBLIC BELIEFS AND THE PROOFS OLD TURKISH BELIEFS IN THE TOWN ŞEREFLİKOÇHİSAR Kuddusi GÜNAYDIN Fırat University Soccial Sciences Institue Main Science Branch of Philosophy and Religion Sciences 2005, Page: 82 The research named "Comman Public Beliefs and the Proofs of Old Turkish Beliefs in the Town Şereflikoçhisar" Consists of introduction and two parts. There is knowledge about the history and geography of the town. İn the first part. Comman Public Beliefs are researched in the way of observation and interview in the second part, the reletion between these comman public beliefs and old Turkish beliefs is explained. This study is ended with result, bibliography and addition parts.
Comman public beliefs and the proofs Turkish beliefs in the town Şereflikoçhisar
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Din