İşgören Yaratıcılığını Etkileyen Bireysel ve Mesleksel Faktörler: Sağlık Sektöründe Bir Uygulama - Ülkü, Esma Kaya; Düsükcan, Muhammet (My University, 2007)
Yerel, ulusal ve uluslar arası rekabetin hızlandıgı ekonomik bir yapıda yaratıcılık ve yenilik oldukça önemli çalısmalardandır. Bu çalısmaya isgören yaratıcılıgını etkileyen bireysel seviyeli ve meslek seviyeli faktörler dahil edilmistir. Anket Elazıg’daki özel ve kamu sektöründe çalısan uzman doktorlara uygulanmıstır. Amacımız bu sektördeki isgörenlerin yaratıcı hünerlerini etkileyen bireysel seviyeli ve mesleksel seviyeli faktörlere isgören perspektifinden bir bakısı vermektir. Bireysel yaratıcılıgın grup ve örgüt yaratıcılık için önemli bir baslangıç noktası olusturdugu düsünüldügünde bu faktörlerin bu çalısma için degeri daha iyi anlasılabilecektir.
Keywords: İşletme; Kamu Yönetimi; Sağlık Politikaları ve Hizmetleri; Hemşirelik