ANALYZING THE RELATIONSHIP BETWEEN PRICING STRATEGIES AND CUSTOMER RETENTION: A STUDY OF CARREFOUR IN NORTHERN IRAQ - AZİZ, SAHAND NAAMAN (Fırat Üniveristesi, 2020)
Son yıllarda, perakendeci mağazaları ile perakendeci mağazaları arasında fiyatlandırma stratejilerinin önemi konusunda artan bir anlayış yaratılmıştır. Özellikle turizm şirketleri, perakendeci mağazalarının elde tutulması, doğru kalitenin ve ilgili hizmetlerin artırılması ve ayrıca perakendeci mağazalarının performansının artırılması gibi yararlı etkilere yol açabilecek etkili fiyatlandırma stratejisi uygulamalıdır. Bugünün perakendeci mağazaları sektörleri hızla gelişiyor; uluslararası perakendeci mağaza ortamı, gerçek rekabet tehditlerini göz önünde bulundurmayı gerektiren karmaşık bir perakendeci mağaza iklimini şekillendirmiştir. Bu çalışmanın amacı Erbil'de fiyatlandırma stratejileri ile perakendeci mağazalarının tutulması arasındaki ilişkiyi incelemektir. Fiyatlandırma stratejisi, perakendeci mağazalarını korumak ve tatmin etmek için sürdürülebilir rekabetçi ve etkili bir kaynak elde etmenin temel bir hedefidir. Erbil'de Carrefour'da fiyatlandırma stratejileri ile müşteriyi elde tutma arasındaki ilişkinin incelenmesiyle ilgili kanıtları toplamak için kullanılan nicel bir yöntem. Yaklaşımlar bilgi üretmek, toplamak ve değerlendirmek için uygulanan önlemleri içerir. Araştırmacı, anketleri ana veri olarak tahsis ederek çalışma için istatistikler topladı. Çalışma, bu araştırmaya katkıda bulunan tüm katılımcıların katkıda bulunma şansının eşit olacağını doğrulamak için rastgele bir örnekleme tekniği uygulamıştır. Araştırma, Erbil'deki Carrefour müşterileri ile ilgili istatistikleri toplamış ve toplam müşterilerin Erbil'de Carrefour kullandığını bulmak için toplanmıştır. Bu çalışma için örneklem büyüklüğü Erbil'deki Carrefour perakende mağazasından katılan 240 müşteridir. Bulgular, tüm fiyatlandırma stratejilerinin Erbil'deki carrefour perakendeci mağazasında müşteri elde tutma ile pozitif ve anlamlı bir şekilde ilişkili olduğunu ortaya koydu, ancak en güçlü ilişkinin ekonomi ile elde tutma arasında en düşük veya en zayıf ilişkinin penetrasyon ile elde tutma arasında olduğu tespit edildi. Carrefour perakendeci mağazası. Etkili bir fiyatlandırma stratejisi, perakendeci mağazalarına daha düşük fiyatlar yoluyla daha fazla değer sunarak veya benzer veya muhtemelen daha yüksek fiyatları haklı kılacak ek faydalar ve hizmetler sunarak rakipler üzerinde kazanılan bir avantajdır. Anahtar Kelimeler: Carrefour, Perakendeci, Erbil, Fiyatlandırma Stratejisi, Pazarlama, Müşteriyi Elde Tutma

In recent years, an increasing understanding of the significant of pricing strategies has been created between retailer stores and retailer stores. The tourism companies particularly should implement effective pricing strategy which can result in beneficial effects such as: retailer stores retention, enhancing the right quality and related services and also enhancing retailer stores performance. Today's retailer stores sectors are rapidly evolving; international retailer stores environment has shaped a complex retailer stores climate that requires consideration to genuine competitive threats. The aim of this study is to examine the relationship between pricing strategies and retailer stores retention in Erbil. Pricing strategy is an essential aim of achieving a sustainable competitive and effective source to retain and satisfy retailer stores. A quantitative method used to collect related evidence concerning the examination of the association between pricing strategies and customer retention in Carrefour in Erbil. Approaches include the measures applied for producing, gathering and assessing information. The researcher collected statistics for the study through allocating surveys as main data. The study applied a random sampling technique to certify that all contributors that contributed in this research will have equal chance to be contributed. The research gathered statistics regarding the customers of Carrefour in Erbil, in order to find out the total customers are using Carrefour in Erbil. The sample size for the current study is 240 customers participated from Carrefour retailer store in Erbil. The findings revealed that all pricing strategies are positively and significantly associated with customer retention at carrefour retailer store in Erbil, however it was found that the strongest relationship was between economy and retention on the other hand the lowest or weakest relationship was between penetration and retention at Carrefour retailer store. An effective pricing strategy is an advantage gained over competitors by offering retailer stores greater value, either through lower prices or by providing additional benefits and service that justify similar, or possibly higher, prices.
Fiyatlandırma stratejileri ve müşteriyi elde tutma ilişkisinin incelenmesi: Kuzey Irak'ta Carrefour çalışması
Keywords: İşletme