KUSEYYİR ‘AZZE VE MEZHEBÎ ŞİİRLERİ - Öznurhan, Halim (Fırat University, 2011)
?slam dünyasında mezhepler olu?tuktan sonra bu mezheplerin inançlarını ve yönetim hakkındaki dü?üncelerini ifade eden ?airler ortaya çıkmı?tır. Bu çalı?mada ilk ?ii fırkalardan biri olan Keysâniyye?ye mensup, aslında bir gazel ?airi olan Kuseyyir?in imamet, ricat gibi konularda dile getirdiği ve mezhebine aykırı gözüken Emevî halifeleri için söylediği ?iirleri ele alınmı?tır.
Kuthayyir Azza and His Sectarian Poetries
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları