Yozgat Çamlığı Milli Parkı'ndan Türkiye faunası için yeni bir oribatid akar (Acari: Oribatida) türü: Hermanniella punctulata Berlese, 1908 - Toluk, Ayşe; Koçoğlu, Elif; Taşdemir, Abdulkadir; Per, Sedat; Ayyıldız, Nusret (My University, 2006)
Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda yaşayan ve Türkiye faunası için yeni bir tür olan gimnonotik oribatid akarlardan Hermanniella punctulata Berlese, 1908 sistematik olarak değerlendirilmiştir. Saptanan türün, ışık ve tarama elektron mikroskoplarında incelemeleri yapılmış ve dünyadaki yayılışı verilmiştir.
Keywords: Fauna; tanımlama; Yozgat; milli parklar; yeni coğrafik kayıtlar; mayt; coğrafi dağılım; taramalı elektron mikroskopi; Hermanniella punctulata; çam; Oribatida