Adrenal tümör öntanılı primer retroperitoneal matür kistik teratom: Olgu sunumu - Dincer, Mürşit; Girgin, Mustafa; Çetinkaya, Ziya (My University, 2012)
Yetişkinlerde retroperitoneal yerleşimli primer teratomlara çok nadir olarak rastlanır. Öyküsünde 15 günlük karın ağrısı olan 32 yaşındaki bayan hastada batın tomografisinde sağ sürrenal kitle saptanmıştır. Eksplorasyonda kitlenin sürrenal kaynaklı olmadığı görülmüştür. Kitle duvarından frozen çalışıldı. Sonucu benign olarak geldi. Kitle eksize edildi. Mikroskopik tanı primer matür kistik teratom olarak geldi. Primer sürrenal malignite olarak yorumlanan retroperitoneal lezyonu olan hastalarda ayırıcı tanıda germ hücre tümörleri akılda tutulmalı ve ameliyat öncesi dönemde buna yönelik çalışmalar yapılmalıdır.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Patoloji