Uzunçayır Baraj Gölü Güncel Zooplanktonunun Bazı Su Kalite Parametreleri ile Değerlendirilmesi - Bulut, Hilal; Sesli, Ahmet; Tepe, Rıdvan (My University, 2021)
Uzunçayır Baraj Gölü’nde, Nisan 2017-Mart 2018 tarihlerinde alınan zooplankton örneklerinde 28 tür Rotifera’dan, 5 tür Cladocera’dan ve 3 tür Copepoda’dan olmak üzere toplam 36 tür teşhis edilmiştir. Asplanchna priodonta, Synchaeta oblonga, Synchaeta pectinata, Polyarthra dolichoptera en fazla kaydedilen türlerdir. Bazı su kalite parametreleri ölçülmüştür.Uzunçayır Baraj Gölünde elde edilen sonuçlara göre su sıcaklığı 3,8-27,10C, pH 8,1-9,6, çözünmüş oksijen 6,4-12,2 mg/L, elektriksel iletkenlik 223-422 (?S/cm) ve seki diski derinliği en yüksek 5,5 m olarak değişim göstermiştir.
Keywords: Bazı su kalite parametreleri; Cladocera; Copepoda; Rotifera