Karbon Nanotüp Katkılı Anataz Fazındaki TiO2'in Optik Ve Elektriksel Özelliklerine Rutil Fazının Etkisi - Guler, Omer; Güler, Seval Hale; Evin, Ertan (My University, 2016)
Bu çalışmada karbon nanotüp takviyeli titanyum oksit (anataz) esaslı kompozit malzemeye değişen miktarlarda rutil fazına sahip titanyum oksit etkisi incelenmiştir ve elde edilen numunelerin elektriksel ve optik özellikleri incelenmiştir. Karbon nanotüpler bir altlık kullanılarak kimyasal buhar çöktürme yöntemi ile sentezlenmiştir. Daha sonra, elde edilen nanotüpler ticari olarak temin edilen titanyum oksit (anataz) içerisine ağırlıkça % 0.5 oranında takviye edilmiştir. Elde edilen bu numunelere % 5, 10, 15 ve 20 oranlarında rutil fazı eklenmiştir. Sentezlenen karbon nanotüpler TEM'de incelenmiştir. Elde edilen nanotüplerin yapısal analizi XRD incelemesi ile yapılmıştır. Son olarak elde edilen kompozitler SEM altında incelenmiş, sıcaklığa bağlı elektriksel iletkenliği incelenmiş ve UV-vis spektrometresi kullanılarak optik özellikleri tespit edilmiştir.
Keywords: Nanobilim ve Nanoteknoloji; Spektroskopi; Kimya; Uygulamalı; Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test; Mühendislik; Kimya; Kimya; İnorganik ve Nükleer