Osmanlı İmparatorluğunun Borçlanmasında Yabancı Sermayenin Etkisi - Yıldız, Abdunnur (My University, 2007)
Bu çalışmada Osmanlı İmparatorluğunun yapmış olduğu dış ticaret anlaşmalarının sonuçları irdelenmiştir. Özellikle 1838'deki dış ticaret anlaşmalarının sonucu olarak ülkeye giren yabancı sermayenin miktarındaki artış incelenmiş, daha sonra da bu artışların Osmanlı Devletinin borçlarına olan etkisi ele alınmıştır. Bu çalışmanın sonucunda yabancı sermaye girişinin dış borçları arttırdığı gözlemlenmiştir.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Tek Yazarlı
Keywords: Dış Ticaret Anlaşmaları Yabancı Sermaye Dış Borçlar