Elazığ ilinde kanalizasyon sistemlerinin ve arıtma tesislerinin durumu - Topal, Murat; Topal, E. Işıl ARSLAN (Erciyes Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada, Elazığ ilinde kanalizasyon sistemleri ve arıtma tesislerinin durumu araştırılmıştır. Elazığ ilinde 10 ilçe ve 15 belde bulunmaktadır. Merkezde kanalizasyon sistemi birleşik kanalizasyon sistemidir ve nüfusun %95’i kanalizasyon sistemine sahiptir. Toplam ilçe nüfusunun (merkez hariç) %75’inde kanalizasyon sistemi varken 5 tane beldenin kanalizasyon sistemi yoktur. Kanalizasyon sistemlerinin ve arıtma tesislerinin inş aatı ilçelerde ve beldelerde devam etmektedir. Kanalizasyon sisteminin tamamlanmadığı ve arıtma tesisinin bulunmadığı yerlerde çevresel sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu durum insanlar açısından sağlık problemleri oluşturmakta ve gerekli önlemler alınmadığı taktirde bütün ekosistemi olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle, Elazığ ilinde kanalizasyon sisteminin olmadığı yerlerde alt yapı sisteminin tamamen güçlendirilmesi ve eksikliklerin de bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Sonuç olarak, Elazığ ilinde 2 017 yılı sonuna kadar tüm kanalizasyon sisteminin tamamlanacağı ve bütün ilçe ve beldelerde arıtma tesislerinin çalıştırılacağı tahmin edilmektedir’ ifadesi eklenecek.

In this study, the status of sewage systems and treatment plants in Elazig city was investigated. There are 10 townships and 15 villages in Elazig city. The sewage system is combined sewage system in the city center and 95% of the population has access to sewage system. While 75% of the total township population (except city center) has sewage systems, 5 of the villages do not have sewage system. Constructions of sewage systems and treatment plants continue in townships and villages. Environmental problems arise in the places which do not have full sewage system and treatment plant. This situation causes health problems in terms of human and adversely effects all ecosystem unless taking cautions. Therefore subs tructure system must be all over strength in the places which the sewage system do not exist in Elazig city and deficiencies must also be supplied as soon as possible. As a result, it is estimated that all sewage system will be completed until the end of y ear 2017 in Elazig city and treatment plants in all townships and villages will be run
Status of sewage systems and treatment plants in Elazıg city