IMPLEMENTATION OF QUALITY CONTROL SYSTEM USING MAGNETIC IMAGE SENSOR - MOHAMMED, AHMED SAEED (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu çalışma, malzemeler üzerindeki manyetik kaliteyi tanımak, saptamak ve ölçmek için genel bir bakış ve özel bir teknik tasvir etmektedir. Çalışma Hall etkisi prensibine dayanmaktadır. Çalışmadaki kart küçüktür fakat kullanım kolaylığı, daha az maliyet ve düşük güç ile iyi sonuçlar vermektedir. İncelenecek olan materyalden yayılan manyetik alan bir görsel spektruma dönüştürülür. Bu da manyetik alanların artık gerçek zamanlı olarak görülebileceği anlamına gelmektedir ve karo üzerinde kullanılan manyetik sensörler en yüksek hassasiyete sahip olan sensörlerdendir. Hall etkili sensörlerin ve bunların matris yerleşımin içeren yapının MATLAB Simulink ortamında sımulaıyony yapılmış ve sonuçlar tezde sunulmuştur. Normalde görülmesi çok zor olan şeyleri görselleştirmek de zordur. Çünkü çevrede kolayca algılanamayacak kadar çok şey vardır ve onları renkler gibi doğal olarak görebilirsek, bilimin daha ne kadar ilginç bulgular çıkaracağı bilinmemektedir. İki boyutlu bir görüntüde bir nesnenin manyetik alanın tespiti, bazı pahalı sensörlerin aksine, bunu özellikle düşük maliyetli, güçlü ve kullanımı kolay olan, faydalı ve ilginç bir uygulama haline getirecektir. Tezde bu matris dizilimli sensörün ölsün sonuçları verilmiş performanın tarlışilmıştır.

This research depicts an overview and special technique for the recognition, detection and measuring the quality of magnetic on materials. It is based on the Hall Effect principle of and signal converter. The board is small but it gives good results in addition to ease of use, less cost and low power. The magnetic field emitted from the material to be checked is converted to a visual spectrum. This means that magnetic fields can now be seen in real-time, the magnetic sensors used on the tile are some of the most highly sensitive. Hall effect sensors and the matrix layout were simulated in the MATLAB Simulink and the results were put in the thesis. Visualizing things that are very difficult to normally seen. Because there is so much around that just cannot easily perceive, and how much more interesting bits of science we would be able to get done if only could easily see them as naturally as seeing things like color. Magnetic field detection in an object into a two-dimensional image will make that cool and very interesting especially with low cost, power and easy to use, unlike some costly sensors. In the thesis, the results of the matrix array of sensors are obtained then the performance is discussed.
Manyetik görüntü sensörü kullanılarak kalite kontrol sisteminin uygulanması
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol