Spor Yapan Üniversite Personelinin İş Doyum Düzeylerinin Belirlenmesi - Aydın, Elif (Fırat University, 2017)
Bu araştırma; Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi spor şenlikleri içerisinde yer alan sportif rekreasyon aktivitelerine katılan üniversite personelinin İş Doyum Düzeylerinin Belirlenmesi ve çeşitli değişkenlere göre farklılaşıp farklılaşmadığını ortaya koymak amacıyla yapılmıştır.Araştırma grubunu üniversite içi sportif rekreasyon aktivitelerine katılan 122 üniversite personeli oluşturmaktadır. Araştırma da “Minnesota İş Doyum Ölçeği” kullanılmıştır. Verilerin çözüm ve yorumlanmasında, parametrik testler kullanılmıştır.Araştırmanın sonucu olarak, katılımcıların boş zamanların yeterli olduğu, katılımcıların boş zamanlarını çoğunlukla sportif ve sosyal aktivitelere katılarak değerlendirdikleri, bunun yanı sıra, iş doyum düzeylerinin düşük olduğu tespit edilmiştir.

This study was to determine the level of job satisfaction of the staff participating in sportive recreative activites in Karamanoğlu Mehmetbey University according to the various variables. In this study, the research group consists of 122 university’ staff. At the research, the Minnesota Job Satisfaction Questionnaire and demographic information questions was used. paramatric tests were used to analise and comment the datas. As a result of study, it was identified that leisure time of participants is sufficent, participants mostly evaluate their leisure times with sportive and social activities, and also, participant’s job satisfaciton levels were low.
The Determination of The Job Satisfaction Level of The University Staff Doing Sports