Olası Vogt-Koyanagi-Harada Hastalığında Tek Taraflı Nöroretinit - Balbaba, Mehmet; Canleblebici, Mehmet; Çeliker, Ülkü; Bülbül, Mustafa (My University, 2020)
Vogt-Koyanag-Harada Hastalığı göz, işitme sistemi, meninks ve cildi etkileyebilen granülomatöz enflamatuvar bir hastalıktır. Çoğun -lukla karakteristik bulgularla ortaya çıkmakla birlikte, atipik olgular da bildirilmiştir. Bu olgu raporunda tek taraflı görme kaybı ilebaşvuran, klinik muayenesinde sol gözde nöroretinit izlenen ve yapılan tetkikler sonucu olası Vogt-Koyanagi-Harada Hastalığı tanısıkoyulan hastayı sunmayı amaçladık. Vogt-Koyanagi Harada Hastalığı, tek taraflı nöroretinitin nadir bir sebebi olabilir ve nöroretinitinayırıcı tanısında düşünülmelidir.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Patoloji