İkili imgeler için mayın tarlası oyunu tabanlı yeni bir veri gizleme algoritması - Tuncer, Türker; Avci, Derya; Avcı, Engin (My University, 2016)
Günümüzde ikili imgeler için birçok veri gizleme algoritması önerilmektedir. Önerilen algoritmaların temel amacı yüksek kapasitede ve yüksek görsel kalitede veri gizlemeyi sağlamaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için genellikle örüntü tabanlı veri gizleme algoritmaları kullanılmaktadır. Bu makalede, ikili imgeler için mayın tarlası oyunu tabanlı yeni bir veri gizleme algoritması önerilmiştir. Mayın değeri 0 veya 1 seçilerek komşuluk dereceleri hesaplanmaktadır. Komşuluk derecelerini belirlemek için 3x3 boyutundaki örtüşmeyen bloklar kullanılmıştır. Elde edilen komşuluk derecelerini değiştirerek veri gizleme işlemi gerçekleştirilmektedir. Bozulmanın minimum seviyede olması için hamming uzaklığı hesaplanmıştır. Komşuluk dereceleri farklı, benzer blokların seçiminde ise rastgele sayı üreteçleri kullanılarak algoritmanın gizliliği sağlanmıştır. Deneysel sonuçlar, önerilen veri gizleme algoritmasının başarılı sonuçlar elde ettiğini göstermiştir.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği