öLüM GüZELDiR YAHYA KEMAL'DE - Kırmızıgül, Mustafa (Fırat University, 1997)
Asıl adı Mehmet AgahO) olan ve 2 Aralık 1884 yılında üsküp'te doğan(2) Yahya Kemal Beyatlı, her haliyle Türk kimliğini yansıtan milli şahsiyetlerimizden biridir. O'nun bu kimlik ve kültürle yetişmesinde Divan Şiiri'nin son üstatlarından Niş'li İbrahim Bey'in yeğeni olan annesi Nakiye Hanım'ın çok büyük etkisi olmuştur (3) . Annesinin, kendisini Milll telkinler altmda yetiştirdiğini, Yahya Kemal; " ... benim hem dini hem de milli terbiyem üzerinde daha şiddetle müessir olan annemdir"
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları