Contribution of the Knowledge of the Families Acrididae and Gryllidae (Orthoptera: Insecta) of Harput Region (Elazığ/Turkey) - Özgen, İnanç; Terskov, Evgeniy; Temizer, İbrahim Akın (My University, 2016)
Bu çalışma; Elazığ ili Harput bölgesi Orthoptera faunasının belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Çalışma sonucunda, 7 adet tür/alt tür belirlenmiştir. Bu türler; Dociostaurus (Stauronotulus) hauensteini (Bolívar, 1893), Stenobothrus zubowskyi (Bolívar, 1899), Chorthippus mollis mollis (Charpentier, 1825), Dociostaurus (Stauronotulus) hauensteini (Bolívar, 1893), Ramburiella turcomana (Fischer von Waldheim, 1846), Pyrgodera armata (Fischer von Waldheim, 1846), Gryllus campestris (Linné, 1758)'dir. Gryllus campestris (Linné, 1758) ve S. zubowskyi (Bolívar, 1899), Elazığ ili faunası için ilk kayıttır.
Keywords: Biyoloji; Zooloji; Entomoloji