Duloksetin tedavisi sırasında gelişen galaktore: Olgu sunumu - Korkmaz, Sevda; Kuloğlu, Murat; Işık, Umut; Sağlam, Sadullah; Atmaca, Murad (My University, 2011)
Kandaki prolaktin hormonu düzeyinin yüksek olması hiperprolaktinemi olarak adlandırılır. Hiperprolaktineminin en sık görülen belirtisi, her iki memenin, tüm kanallarından spontan sütlü akıntı gelmesi olarak tanımlanan galaktoredir. Galaktore, pek çok tıbbi duruma bağlı olarak ortaya çıkabildiği gibi antidepresanların da içinde bulunduğu birçok ilacın kullanımıyla da karşılaşılabilen klinik bir tablodur. Bu yazıda depresif bozukluk tanısıyla duloksetin tedavisi almakta iken hiperprolaktinemi ve galaktore ortaya çıkan bir olgu sunulmuştur.
Keywords: Endokrinoloji ve Metabolizma; Psikiyatri