AA 7075-T6 Alaşımının Delinmesinde Kesme Parametrelerinin Yüzey Pürüzlülüğü, Takım Sıcaklığı Ve İlerleme Kuvvetine Etkilerinin Araştırılması - Çaydaş, Ulaş; Çelık, Mahmut (My University, 2017)
Bu çalışmada, AA 7075 - T6 alüminyum alaşımı kuru delme koşullarında K 20 kalitesindeki karbür takımlarla sürekli delme deneylerine tabi tutulmuştur. Deneylerde kesme hızı (V) sabit tutulurken, ilerleme miktarı (f) ve matkap uç açısı (?) parametreleri, belirli sınırlar içerisinde değiştirilmiş ve bu faktörlerin yüzey pürüzlülüğü, ilerleme kuvveti ve takım uç sıcaklığı üzerindeki etkileri deneysel olarak tespit edilmiştir. Sonuç olarak, AA 7075 - T6 alaşımının delinmesinde en uygun şartlar araştırılarak sonuçları değerlendirilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Makine; Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test