Güç Kalitesi Problemlerinin Analizi İçin İşaret İşleme Yöntemlerinin Karşılaştırılması - Uyar, Murat; Yıldırım, Selçuk; Gençoğlu, Muhsin Tunay (My University, 2013)
Bu makalede güç kalitesi problemlerinin analizinde kullanılan üç farklı işaret işleme yönteminin performansıkarşılaştırmalı bir şekilde incelenmiştir. İncelenen yöntemler, kısa zamanlı Fourier dönüşümü (KZFD), dalgacıkdönüşümü (DD) ve S dönüşümü (SD)dür. Karşılaştırmalar, yöntemlerin güç kalitesi bozulma işaretlerininanalizinde göstermiş oldukları başarım ve hesaplama süresi bakımından gerçekleştirilmiştir. Karşılaştırma içinyapılan analizlerde, gerilim çökmesi, harmonik ve salınımlı geçici durum gibi, sadece zaman, sadece frekans vehem zaman hem de frekans bilgisi içeren üç farklı güç kalitesi bozulma işareti kullanılmıştır. Analizlerden vekarşılaştırma sonuçlarından SDnin güç kalitesi bozulmalarının analizi için ayırt edici karakteristiklere sahipolduğu görülmüştür. Bu yaklaşım zamana göre değişim gösteren örüntü verilerinden bilgi çıkarımı,benzerliklerin belirlenmesi ve örüntü sınıflandırma problemlerinin çözümü için uygulanabilir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Enerji ve Yakıtlar