Doğu Anadolu Bölgesinin çevre yeraltı ve yerüstü sularının radyoaktivitesinin belirlenmesi - Dogru, Mahmut; Canbazoğlu, Cumhur; Canyılmaz, Murat; Ceylan, Mehmet; Yalçın, Mesut; Adıgüzel, Osman; Baykara, Oktay (My University, 2002)
Bu projede, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat Havzası denilen ve Elazığ,Malatya,Tunceli ve Bingöl'ün bir bölümünü içeren yöre başta olamk üzere, diğer illerin de yeraltı ve yerüstü içme ve kullanma sularının toplam alfa ve beta radyoaktivite seviyesi belirlenmiş, sonuçlar tablo ve harita kullanılarak verilmiştir. Toplanan su örneklerinin radyoaktivite seviyeleri, beta sintilasyon metodu ve alfa spektrometresi kullanılarak belirlenmiştir. Su örnekleri, buharlaştırma yöntemi kullanılarak çöktürülmüştür.
01.06.2002
Keywords: Su Kaynakları; Çevre Bilimleri