Klippel trenaunay sendromu’nda venöz cerrahi tedavi - Rahman, Ali; Üstünel, Latif; Kılınç, Abdülgani; Karakoç, Ercan (My University, 2008)
ÖZET Klippel Trenaunay Sendromu (KTS) varikositeler, cilt lekelenmeleri ve ekstremite hipertro-fisinin birlikte bulunduğu konjenital bir sendromdur. KTS genellikle nonoperatif tedavi edilmesine rağmen, derin venleri açık olan hastalar cerrahi olarak başarıyla tedavi edilebilirler. Ancak operasyon öncesi venöz sistemin detaylı değerlendirilmesi önemlidir. Perforan ven yetmezliği de bulunan ve cerrahi uygulamayla başarılı sonuç elde ettiğimiz bir olgu nedeniyle Klippel-Trenaunay Sendromunda cerrahi seçeneği tartıştık.
Keywords: Periferik Damar Hastalıkları; Genel ve Dahili Tıp; Cerrahi