SPECTRAL STRUCTURE OF CONFORMABLE DERIVATIVE EIGENVALUE PROBLEMS - ARAB, ISAM NAJEMADEEN (Fırat Üniveristesi, 2020)
Tez altı bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, kesirli hesaplamalar ve uyumlu türev hakkında genel tarihçe verilmiştir. Klasik ile uyumlu türev arasındaki fark açıklanmıştır. İkinci bölümde, temel tanım ve teoremler verilmiştir. Kesirli kuvvet serileri ve uyumlu Laplace dönüşümleri verilmiştir. Üçüncü bölümde, uyumlu türevli Sturm-Liouville problemi için normal sınır şartları ile spektral teorisi incelenmiştir. Dördüncü ve beşinci bölümler tezin orijinal kısmını oluşturmaktadır. Dördüncü bölümde, uyumlu türevli singüler Sturm-Liouville problemi için Frobenius metodu kullanılarak çözümler elde edilmiştir. Bu çözümlerin grafiklerle analizi yapılmıştır. Beşinci bölümde, Coulomb potensiyelli conformable Sturm-Liouville problemi için temel spektral teori ispatlanmıştır. Uyumlu Lagrange özdeşliği teoremi ispatlanmıştır. Farklı özdeğerlere karşılık gelen özfonksiyonların ?-ortogonal olduğu ve çözümlerinin görüntüsü elde edilmiştir. Altıncı bölümde, tezden elde edilen sonuçlar detaylı bir şekilde analiz edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Uyumlu hesap, Sturm-Liouville özdeğer problemi, Spektral teori, Coulomb potansiyel, Tekil.

The thesis consists of six chapters. In the first chapter, a general history of fractional calculations and conformable derivatives are given. Different between classical and conformable derivatives is explained. In the second chapter, fundamental definitions and theorems are given. Fractional power series and conformable Laplace transform are given. In the third chapter, the spectral theory of the conformable Sturm-Liouville problem with normal boundary conditions is analyzed. The fourth and fifth chapters form the original chapters of the thesis. In the fourth chapter, by using the Frobenius method, solutions of the conformable Sturm-Liouville equation having modified Coulomb and hydrogen atom potential are obtained. Additionally, these solutions are analyzed with graphics. In the fifth chapter, the fundamental spectral theory of conformable Sturm-Liouville problem with Coulomb potential is proven. The conformable Lagrange identity theorem is proven. The eigenfunctions corresponding to distinct eigenvalues are ?-orthogonal and the representation of the solution are obtained. In the sixth chapter, results obtained from thesis are analyzed in detail. Keywords: Conformable calculus, Sturm-Liouville eigenvalue problem, Spectral theory, Coulomb potential, Singular.
Uyumlu türevli özdeğer problemlerinin spektral yapısı
Keywords: Matematik