Ferrokrom curufundan kromun sıvı-sıvı ekstraksiyonu - Yazıcı, Ayşegül; Kaya, Mehmet Demir (My University, 2001)
Bu çalışmada, Etibank Şarkkromları Ferrokrom Fabrikası curufundaki kromun ekstraksiyonu araştırıldı. Ekstraksiyon verimi üzerine etki eden faktörler belirlenerek, optimum ekstraksiyon koşulları saptandı. Sıvı-sıvı ekstraksiyonunda Cr(VI)'nm o-ksilen içinde TIOA ile % 97 eksfrakte edilebildi. Cr(VI)'nın organik fazdaki varlığı; IR ve UV ile, konsantrasyonu ise AAS kullanılarak bulundu.
Keywords: Maden İşletme ve Cevher Hazırlama; Kimya; Analitik; Kimya; Uygulamalı