Program Geliştirme Çalışmaları Üzerine Bir Değerlendirme: İngiltere Ulusal Programı - Kızılkaya, Hatice (Fırat University, 2021)
Eğitimde program geliştirme çalışmaları tüm ülkelerde, toplumların yaşadığı bir takım değişim ve dönüşümler sonucunda, sürekli geliştirilmesi ve yenilenmesi gerekliliğinin ortaya çıktığı benzer süreçlerden geçmektedir. Eğitimin, toplumun kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarma işlevi göz önünde bulundurulduğunda, yaşanılan kültürel ve sosyal tüm bu değişim ve dönüşümlerin dikkate alınarak eğitim programlarının geliştirilmesi ve düzenlenmesi gerekmektedir. Eğitim programları toplumların değişen ihtiyaçları içerisinde gelişen sistemli ve sürekli programlardır. Bu çalışmada, program geliştirme çalışmalarındaki temel amaçlar ve program geliştirme çalışmalarına bir örnek olarak İngiltere Ulusal Programı incelenmiştir. Çalışmada ayrıca Yeni Eğitim Programı Hareketi’nin İngiltere Ulusal Programı’na etkileri ve bu etkilerin programın amaçlarına nasıl yansıdığı ortaya konulmuştur.
Keywords: Other Fields of Education; Alan Eğitimleri; Studies on Education; Eğitim Üzerine Çalışmalar