HARPUT (ELAZIĞ) FLORASI - ÇAKILCIOĞLU, UĞUR (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi HARPUT (ELAZIĞ) FLORASI Uğur ÇAKILCIOĞLU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilin» Dalı 2002,Sayfa:97 Bu çalışma Harput (Elazığ) Florasını tespit etmek amacı ile yapılmıştır. Araştırma alam Elazığ il sınırlan içersinde yer alıp, 56 km2'lik yüzölçümüne sahiptir. Araştırma sahasından toplanan örneklerden 2135 bitkinin değerlendirilmesi yapılmış 63 familyaya ait 303 cins ve 591 takson tespit edilmiştir. Bunlardan 69 (%11.7) takson Türkiye için endemiktir. Bitkilerin fıtocoğrafik bölgelere dağılımında İran- Turan elementleri 200 (%34.0), Akdeniz elementleri 30 (%5.1), Avrupa-Sibirya elementleri 12 (%2.0) oranında bulunmuştur. İçerdiği takson sayısı bakımından araştırma alanında bulunan başlıca büyük familyalar: Asteraceae (82), Fabaceae (80), Poaceae (44), Lamiaceae (40), Brassicaceae (39), Caıyophyllaceae (31), Boraginaceae (28), Apiaceae (27), Rosaceae (24), Scrophulariaceae (21), cinsleri ise; Vida (14), Silene (13), Trigonella (12), Centaurea (11), Trifolium (11), Alyssum (9), Salvia (9), Veronica (9), Anthemis (8), Astragalus (7) şeklindedir. Anahtar kelimeler: Flora, Harput, Elazığ.

II SUMMARY Master Thesis THE FLORA OF HARPUT (EAZIG) Uğur ÇAKELCIOGLU Fırat University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Biology 2002,Page:97 This study has carried out in order to determine the flora of Harput (Elazığ). Research area is situated in province of Elazığ covering 56 km2 surface area. Of all the collected specimen, 2135 plants were examined and 591 taxa and 303 genera belonging to 63 families were determined. 69 (%11.7) taxa are endemic for Turkey. In case of the distribution of plants according to phytogeographic regions; 200 (%34.0) Irano-Turanian, 30 (%5.1) Mediterranean and 12 (%2.0) Euro-Siberian elements were found. Concerning the number of taxa the major families in research area are: Asteraceae (82), Fabaceae (80), Poaceae (44), Lamiaceae (40), Brassicaceae (39), Caryophyllaceae (31), Boraginaceae (28), Apiaceae (27), Rosaceae (24), Scrophulariaceae ( 21), and the major genera are Vicia (14), Silene (13), Trigonella (12), Centaurea (11), Trifolium (11), Alyssum (9), Salvia (9), Veronica (9), Anthemis (8), Astragalus (7). Key words: Flora, Harput, Elazığ.
The Flora of Harput (Elazığ)
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology