ÖĞRETİM ELEMANLARININ ÖRGÜTSEL KABULLENME DÜZEYİ VE DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİNİN ÖRGÜTSEL KABULLENME ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ - Karadağ, Tuba Fatma; Karataş, Özgür; Yücel, Ali Serdar (My University, 2018)
Bu çalışma da, 2008 yılında kurulan Ardahan Üniversitesindegörev yapan akademik personelin örgütsel kabullenme düzeylerininbelirlenmesi ve demografik özelliklerine göre örgütsel kabullenmedüzeyleri arasındaki farklılıkların incelenmesi amaçlanmaktadır.Toplam 165 öğretim elemanından 96’sının gönüllü katılımı ilegerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada veri toplama aracı olarak birincibölümde 10 soruluk kişisel bilgiler ve ikinci bölümde 5’li likert ölçeğitipinde tasarlanmış 13 soruluk (Örgütsel Kabullenme Ölçeği) ikibölümden oluşan form kullanılmıştır. Çalışmada; katılımcılarınörgütsel kabullenme düzeyleri cinsiyet, medeni durum, görev yeri,idari görev ve eşin çalışıp çalışmama özellikleri bakımından herhangibir farklılık göstermez iken (p>0.05), yaş, gelir düzeyi, akademikünvan, toplam hizmet süresi ile bu kurumdaki (Ardahan Üniversitesi)hizmet süresi bakımından farklılık olduğu tespit edilmiştir. ÖğretimElemanlarının örgütsel kabullenme düzeylerinin yüksek olduğusonucuna ulaşılmıştır.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; İşletme; Kamu Yönetimi