DYNAMIC DATA COLLECTION ON DIGITAL MAPS USING ANDROID SMARTPHONE - ABDALRAHMAN, SHIRWAN (Fırat Üniveristesi, 2017)
Akıllı telefonlar, günümüzde eğlenceli çalışma ortamı sağlayan ve kullanıcıya çok yönlü uygulamaları çalıştırmak için bir arayüz olarak kullanılan daha büyük etkileşimli dokunmatik ekranı olan mobil telefonlara verilen terimdir. Cep telefonlarının geleneksel anlamı konusunda üretici firmaların her hangi bir açıklama yapmamasına binaen, bazıları cep telefonunu internete göz atma imkânı tanıyan, elektronik postaları senkronize eden ve MS Office belgelerini açan ve tam bir "QWERTY" klavye konsollu telefon olarak görüyor. Bununla birlikte, günümüzde cep telefonuna eşlik eden en yaygın olarak kullanılan Windows, Symbian ve alt türevleri, Linux ve alt türevleri, Blackberry işletim sistemleri ile de ilgilenilir. Akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, özel bilgisayarlar veya tarihteki başka herhangi bir sistemin bir türü olarak sınıflandırılamazlar. Bunlar daha ziyade, birbirlerine tamamlayan fiziksel parçaların tümü olan donanım ile donanımın işlerliği için gerekli olan yazılım gibi iki bileşen içeren akıllı cihazlardır. Akıllı telefon istasyonları üzerine giderek büyüyen istatistikler, hizmet sunan şirketler ve operatörler için oldukça önemli sonuçları içerirler; tüketici eğilim bilgisi, mobil üniteleri satanlar ve faydalı kaynakların paylaşımı vb. Akıllı telefonlarla ilgili önceki çalışmalar, günlük etkinlikler için ihtiyaç duyulan daha fazla uygulama için sayısal bazda tamamlanmamıştır. Bu çalışmada, dinamik bilgi sorgulama hizmetine yönelik olarak, makina kayıt dizilerinin analizi ile ortaya çıkarılması önerilmektedir. İstatistiksel serilerin anlamlandırılması, tasarlanan dinamik bir filtreleme yöntemi kullanılarak yapılır. Bu şekilde yapılacak analizin bir diğer amacı da, verilerin dinamik ilavelerine uyum sağlayacak biçimde tasarımın yapılmasıdır. Ayrıca, önerilen bu yöntem modüller ile genişletilebilir; bu sistemlerin arayüzleri sayısal haritalar üzerindeki veri kaynakları kullanılarak birleştirilebilir. Bu tez çalışmasında, android tabanlı mobil akıllı ekipmanlar kullanarak sayısal haritalardan bilgi derlenmiştir. Bunun için Google haritalar kullanılmıştır. Seçilen bir bölgenin haritasından yaşamsal öneme sahip yerlerin (hastane, okul, alışveriş merkezi, lokanta, v.b.) tespiti yapılmıştır. Bu veriler istatistiki olarak tablolarda sunulmuştur.

Smartphone is the term given to the present day mobile phones that utilize tasteful working frameworks and bigger interactive touch display screens, which are used as an interface for the user to run versatile applications. On the off chance that no declaration is made by the producers on the typical meaning of the cell phone, some of them view the cell phone as a phone that offers the upsides of browsing the Internet, synchronizing electronic mails, reading and editing MS Office documents, as well as having a full "QWERTY" console. However, generally, the most commonly referred to nowadays is the cellphone that deals with one of the accompanying working frameworks such as Windows, Symbian or its subordinates, Linux or its subsidiaries and Blackberry. These cannot be categorized as one-of-a-kind from laptops, private computers or any other system in history, they rather can be all smart devices that consist of a two-part complimentary to each other, namely the hardware, the physical section that is visible to touch, and the software which is the programmatic operator section of the system (operating system), which runs the hardware in order to do the required job. The explosive growing statistics onto smartphone stations have quite a few outlooks of value for service companies and operators, such as teaching consumer knowledge, mobile units selling, and useful resource allocation, etc. The earlier studies on smartphones are incomplete in general measures for more applications which are needed for the daily activities. In this study, a dynamic information inquiry's device is offered to find out the machine records onto a series of analysis. The realization of the statistics series is done for a good measure using a live method. Therefore, the analysis motive is also designed to adapt to the dynamic additions of data. Also, this method can be typically extended with different modules; these system interfaces can be incorporated using data resources on Digital Maps. In this thesis, we have collected information from digital maps using mobile devices android based smart equipment. For this purpose, Google maps are used. A map of a selected region has been used to identify places with vital prescriptions (hospitals, schools, shopping mall, restaurants, etc.). This data is presented in the tables as statistical data.
Akıllı telefon kullanarak sayısal haritalar üzerinden dinamik veri toplama
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol