KAMUDA GİRİŞİMCİLİK UYGULAMALARI: ELAZIĞ İLİ KAMU KURULUŞLARI İÇİN NİTEL BİR ARAŞTIRMA - Yücel, Nurcan; Gündüz, Koray; Narlıkaya, Zülküf; Toprak, Cesur (Fırat University, 2017)
Girişimcilik ülkelerin ekonomik açıdan kalkınmasını sağlayan temel öğelerden biri olmakla birlikte ülkelerin refah düzeylerinin de arttırılmasında önemli bir yere sahiptir. Girişimcilik faaliyetleri daha çok özel sektör alanına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Literatür incelemesi sonucunda; kamu kuruluşlarında girişimcilik faaliyetlerine yönelik olarak pek fazla çalışmaların yapılmadığı tespit edilmiştir. Ancak, günümüzde bu alan üzerinde çeşitli akademik çalışmaların yapılmaya başlandığı görülmüştür. Bu çalışmada; kamu kuruluşlarında girişimcilik faaliyetlerinin durumunu belirlemek üzere kamu yöneticileri ile mülakat çalışması yapılarak çözüm önerileri ortaya konulmaya çalışılmıştır. Yapılan çalışma sonucunda; kamuda girişimcilik faaliyetlerinin verimliliğin arttırılması için önemli bir etken olduğu tespit edilmiştir. Ancak, kamu içerisindeki katı kurallardan ve kişilerin yapacakları yeniliklerin kendilerine bir katkısı olmadığı düşüncesinden dolayı yeniliklerin tam olarak gerçekleştirilemediği belirlenmiştir.