Erkek Üreme Sağlığı Sorunları ve Ebelik Yaklaşımı - Sade, Gülüzar; Özkan, Hava; Koç, Özlem (My University, 2019)
Üreme sağlığı; bireylerin doyurucu ve güvenli bir cinsel yaşamlarının olmasını, üreme yetenekleri ve bu yeteneklerinikullanıp kullanmamalarını, ne zaman ve hangi sıklıkta kullanacakları konusunda karar verme özgürlüklerinin olmasınıifade etmektedir. Üreme sağlığı bütün bireyleri ilgilendirmekte, hem kadının hem de erkeğin üremeyle ilgiligereksinimlerini içermektedir. Ancak şu ana kadar yapılan sağlık politikaları ve bilimsel çalışmalar kadın üreme sağlığıüzerinde odaklanırken çoğu kez ihmal edilen erkeklerin üreme sağlığı sorunları ve gereksinimleri de dikkate alınmalıdır.Bu derleme erkeklerde sık görülen üreme sağlığı sorunlarını, ebelik yaklaşımlarını ve çözüm önerilerini belirlemekamacıyla Türkçe literatür taranarak yazılmıştır.
Keywords: Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri; Androloji; Hemşirelik