TÜRKİYE TÜRKÇESİ AĞIZLARINDA HİTAPLAR - Canibek, Ayşe Gül (Bahir SELÇUK, 2025)
Türkiye Türkçesi ağızları, söz varlığı bakımından oldukça zengindir. Ağızların söz varlığını oluşturan ögeler arasında iletişimin temeli olarak kabul edilen ve insan ilişkilerinde de önemli bir yere sahip olan hitaplar/seslenme ifadeleri bulunmaktadır. Çalışmada Nilüfer Yıldırım tarafından yazılan “Türkiye Türkçesi Ağızlarında Hitaplar” adlı kitabın tanıtımı yapılmıştır. Kitabın bölümleri ve içeriği ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Hitapların Türkiye Türkçesi ağızlarındaki kullanım şekilleri, muhatapları vb. noktalardan hareketle eserin alana sağlayacağı katkı üzerinde durulmuştur.
Keywords: South-West (Oghuz) Turkic Dialects and Literatures; Güney-Batı (Oğuz) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları