Aynı yükü besleyen iki serbest uyartımlı DC motorun dinamik davranışının bond graf yöntemi yardımıyla incelenmesi - Poyraz, Mustafa; Özdemir, Mehmet; Yıldız, Abdulnasır (My University, 2003)
Bu çalışmada aynı yükü besleyen paralel ve seri bağlı iki serbest uyartımlı DC motorun dinamik davranışı Bond Graf Modeli yardımıyla incelenmiştir. Bu amaçla paralel ve seri bağlı iki serbest uyartımlı DC motorun Bond Graf Modelleri elde edilmiştir. Bu modellerin enport simulasyonu yapılarak dinamik denkleme ilişkin katsayı matrisleri ile $I_a(t)$ ve $\\omega(t)$'nin zamana bağlı değişimleri elde edilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Mühendislik; Makine; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar