STABILITY OF THE ORDINARY DIFFERENTIAL EQUATIONS AND SOME APPLICATIONS - BRAIM, AWDER (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde giriş az şekilde tarihçe yer almaktadır. İkinci bölümde diferensiyel denklem tanımı yapılmış, bazı denklem örnekleri verilmiştir. Bu bölümde birinci basamaktan sistemler ve örnekler bulunmaktadır. Üçüncü bölümde nonlineer diferensiyel denklemlerden bahsedilmiştir. Dördüncü bölümde Lyapunov'un kararlılık teorisi bulunmaktadır. Beşinci ve son bölüm kimyasal kinetikten ve SEIR modelinden bahsedilmiş SEIR modeli anlatılmış ve örnek verilmiştir.

In this thesis consists of five chapters. In the first an introduction then define differential equation, such as types of differential equation, then explained the system of ordinary differential equations, described on non-linear differential equations and Lyapunov's theory of stability. Then, application are given as well. Also about application in biology and SEIR model, the basics of SEIR model explained. Some fundamental conclusions about thesis are given.
Adi diferensiyel denklemlerin kararlılığı ve bazı uygulamaları
Keywords: Matematik