MESLEKİ EĞİTİMDE UZAKTAN EĞİTİM YOLUYLA BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE PAYLAŞIM - Sevindik, Tuncay; Kayışlı, Korhan (Fırat University, 2006)
Bilgisayar Destekli Tasarım (BDT) Mesleki Eğitim alanında son yıllarda yükselen bir grafik çizmektedir. Endüstriyel alanda da bu yönde bir eğilim başlamıştır. İmalat sektöründen inşaat sektörüne kadar BDT birey-lerin öğrenmesi gereken bir yazılım türü olmuştur. Bu makalede BDT’ı Avrupa Birliği içerisinde yapılan-dırılan bir Mesleki Eğitim Programı olan Leonardo da Vinci (Ldv) Projesi kapsamında ele aldık. Çalışma İs-panya’nın Sevilla Şehrinde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar ile Sevilla Üniversitesinde yapmış olduğumuz gözlemler doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmanın sonucunda bir mesleki eğitim prog-ramı olan BDT’nin ülkemiz ve AB sektörlerinde uygulanış, öğrenme türleri yönleriyle karşılaştırılması yapı-lacaktır. Ayrıca, Çalışma dört kişiden oluşan bir ekibin yardımlarıyla tamamlanmıştır.