Bir köpekte oral papillomatozis ve cyclophosphamide ile sağaltımı - Günay, Cihan; Sağlıyan, Aydın; Özkaraca, Mustafa (My University, 2011)
Bu olguda 7 aylık pointer ırkı erkek bir köpekte karşılaşılan yaygın ve kronik oral papillomatozis'in kemoterapi ile sağaltımı ve elde edilen klinik sonuçların sunulması amaçlanmıştır. Olgu, 3-6 mg/kg dozunda ve birer hafta arayla 4 kez İV cyclophosphamide uygulanarak başarıyla sağaltılmış, yaygın ve kronik oral papillomatozis sağaltımında cyclophosphamide kullanılarak yapılan kemoterapinin etkin bir sağaltım seçeneği olacağı kanısına varılmıştır.
Keywords: Köpek; ilaç tedavisi; antineoplastik ajanlar; oral papilloma; kanin papillomavirüs; papillomatozis; siklofosfamit