Yöneticilerin Öz Saygı Seviyeleri ve Karar Verme Stillerinin Yönetim Üzerine Etkileri; Elazığ Örneği - Karahüseyinoğlu, F.; Düşükcan, Muhammed (Fırat University, 2015)
Yönetim, doğası gereği karar verme fiili ile iç içedir. Çünkü tercihlerin en iyisi şecmek ve yönetiminde bulunduğunuz yer için gerekliliktir. Bu bağlamda değerlendirdiğimiz zaman, yöneticiler karar verir iken içerisinde buldukları şartlar, tutum ve davranışlarını etkiledikleri gibi karar verme sitilleri üzerinde de etkili olmaktadır. Burada yöneticinin karar verme sitili onun başarısına ve ya başarısızlığına etki eder. Buda o kararın etkili olduğu toplumu ve geleceğini belirler. Bu araştırmamızda il yöneticilerinin karar vermede öz saygı ve karar verme sitillerini tespit etmeye yönelik alan çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmanın örneklemi Elazığ ilinde görev yapan kamu il yöneticileri ve yardımcılarını kapsamaktadır. Araştırmanın sonucun da ulaşılan bazı sonuçlar şunlardır Araştırmamızda yöneticilik eğitimi alıp almadıkları gibi değişkenlere göre yöneticilerin karar vermede öz saygı ve karar verme sitilleri bakımından aralarında anlamlı bir farklılık bulunmaz iken cinsiyete ve yaşa göre aralarında anlamlı birer farklılık olduğu gözlemlenmişidir. Bu sonuçlara göre yönetici seçiminde ideal olan yöneticiyi bulmak toplumun refahı ve düzeni için daha ileri seviyede bir yönetim anlayışı için önem kazandığını görmekteyiz

Management is teeming with act decision making due to the nature. Because the the best of prefence is a necessity for selecting and managing your location. When we evaluate In this connection, when managers decide their conditions, as they affect the attitudes and behaviors of decision-making style is also effective on. İn this place, manager's decision-making style affect on its success or failure. this situation determine society that decision will be effect and future of it. İn this research, field studies were conducted seif esteem of city managers in decision making and to determine the decision making style. the sample of this study include public provincial administraters and assistants that working in Elazığ. Some results of the study are as follows; İn our study, according to variables as whether or not management training to get, while there is no significant difference between them in terms self esteem of managers in decision making and decision making styles, according to sex and age is observed that it is a significant difference between them. According to these results, we see, administrators who manage to find the ideal choice for the prosperity of society and the layout is important for a more advanced management concept
Effects of Self-Confidence Level And Decision Making Style of Managers on Their Managerial Skills: Sample of Elazığ City