Sol hemihipertrofi ile seyreden Klippel-Trenaunay sendromu - Kılıç, Mehmet; Taskın, Erdal; Tekatlı, Muhittin; Ertuğrul, Sabahattin; Kara, Ceren; Aygün, A. Denizmen (My University, 2004)
Klippel-Trenaunay sendromu vasküler nevus formasyonu, varikoziteler, kemik ve yumuşak doku hipertrofisi ile karakterize nadir görülen bir konjenital bozukluktur. Vakaların %75'inde tek bacakta tutulum vardır. Hipertrofi ile hemanjiyomatöz alanların birlikte bulunması gerekli değildir. Nadir olarak görülen bu sendrom, sıklıkla (%95) alt ekstremitede gelişmesine karşın çok daha nadir olarak üst ekstremiteyi tutması nedeniyle olgu sunuldu.
Keywords: Hipertrofi; Klippel-Trenaunay-Weber sendromu; Üst ekstremite